diumenge, 29 de març del 2020

EL LINÒLEUM A LA PLANXA PERDUDA DE PICASSO.

Al 1959, Picasso, instal·lat definitivament a Vallauris (sud de França), es va allunyar de la producció litogràfica. La trobada amb l’impressor Arnéra el va incitar a gravar sobre linòleum, donant inici a un fructífer període de col·laboració i innovació técnica que va tenir com a resultat una magnífica sèrie de retrats de la seua esposa Jacqueline plens de colorit. Per aconseguir una bona qualitat cromàtica, Picasso va crear el mètode del linòleum a la planxa perduda, que va suposar la seva gran contribució a aquest sistema d’impressió.

PRÀCTICA 4: Investiga sobre aquest mètode del linòleum a la planxa perduda creat per Picasso i realitza una breu redacció (15 línies màxim) a l’ordinador fent un resum de en què consisteix el mètode. Pots afegir-li imatges per millorar la comprensió del mètode (1 cara d’un full màxim entre redacció i imatges).

PRÀCTICA 5: Agafant com a referència el gravat de linòleum a cinc colors Retrat de dona amb barret de borles i brusa estampada” de  Pablo Picasso (1962?), realitza una interpretació personal de manera que, la persona retratada seràs tu (autorretrat) i en compte de la tècnica de gravat empres altra tècnica novedosa, en esta ocasió del cubisme, el papier collée. Així que, tisora en mà, a crear! Procura fer variacions entre retalls de colors plans i retalls de colors amb textures.

                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada