diumenge, 10 de gener de 2021

PROVES AMB TINTA XINESA


PROVA 1 :

Amb el suport mullat en algunes zones i en altres seques, fem servir el pinzell com a estri dipositant punts gràfics en el suport (és a dir, podem dipositar punts en el suport amb una lleugera pressió o fins una pressió extrema de manera que la forma del punt no quede circular).


PROVA 2 :

Amb el suport sec, fem servir el pinzell com a estri per a fer degoteig (dripping). Una vegada la gota està en el suport, la podem redirigir amb bufits (podem fer servir el tub del bolígraf o una palleta, etc. per tal d'ajudar-nos)  o simplement inclinant el suport en diverses direccions.

PROVA 3 :

Amb el suport sec, fem servir el raspall de dents, un polvoritzador, o una reixeta metàl·lica, per posar alguns exemples com a estris, per a fer la tècnica de l'esguitxada.

Es pot variar la composició amb l'ús de plantilles construint formes positives i negatives.

PROVA 4 :

Amb el suport sec, fem línies amb diferents estris com pinzell, plomí, estilògraf, escuradents,... Es pot afegir agua per a canviar el tonus o per a crear algun efecte interessant.

PROVA 5 :

Començant amb el suport mullat fem una línia amb el pinzell banyat en tinta mantenint la mateixa direcció. Aquesta, anirà aclarint-se afegint aigua de manera progressiva. És el que considerem fer un rentat.


PROVA 6 :

Farem una variant de la tècnica anterior, començant fent gratades en el suport i desprès, el rentat.

PROVA 7 :

Farem un dibuix amb pinzell amb la tècnica de l'aiguada, on anirem elaborant capes de tonalitats diverses sent l'última capa aplicada la més fosca. En esta tècnica, el procés d'assecat és un fet a considerar. El resultat és el d'una imatge com si tingués clarobscur.PROVA 8 :

Estamparem el suport amb diferents recursos com són la esponja, el suro, la tarlatana, un paper arrugat, etc.


PROVA  9 : 

Realitzarem una tècnica mixta aplicant en un principi cera blanca en el suport de color blanc. Posteriorment, aplicarem la tinta per damunt, i comprovarem el resultat al produir-se una repulsió entre un procediment aquós i altre gras.


PROVA 10 :

Realitzarem una tècnica mixta amb tèmpera blanca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada